Rămâi conectat

Curier Județean

Accident la Bucerdea Grânoasă: Biciclist, care circula pe contrasens, accidentat grav de un autoturism

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un biciclist din Bucerdea Grânoasă ce a circulat pe contrasens, a ajuns victima unui accident rutier. Pentru siguranţa bicicliştilor, poliţia recomandă prudenţă în trafic, echiparea corespunzătoare şi respectarea tuturor regulilor privind circulaţia pe drumurile publice.

biciclistLa data de 26.07.2015, în jurul orelor 21.10, poliţiştii rutieri din Blaj au intervenit pentru soluţionarea unui accident rutier, produs pe strada Morii din comuna Bucerdea Grânoasă.

Un biciclist, în vârstă de 49 de ani, din comună, în timp ce circula, pe contrasens, a intrat în coliziune cu un autoturism, condus regulamentar, de un bărbat de 38 de ani, din aceeaşi comună.

În urma accidentului, biciclistul a suferit multiple leziuni, inclusiv la cap şi a fost transportat la spitalul din Alba Iulia.

Pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă bicicliştilor:

  • Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, asiguraţi-vă temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul!
  • Circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană câte unul!
  • Nu circulaţi cu bicicleta sub influenta băuturilor alcoolice!
  • Atunci când circulaţi cu bicicleta, nu vă ţineţi de vehicule aflate în mers!
  • Nu transportaţi pe bicicletă altă persoană!
  • Este recomandabil să purtaţi o cască de protecţie omologată!
  • Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceţi viteza, asiguraţi-vă temeinic şi acordaţi prioritate de trecere celor în drept!
  • La schimbarea direcţiei de mers, chiar dacă aveţi prioritate de trecere, asiguraţi-vă că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia dumneavoastră!
  • Pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător (dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare albă sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant de aceeaşi culoare)!

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea