Rămâi conectat

Curier Județean

Absolvire avocați stagiari 2016: Toți candidații din Alba au fost admiși în profesie ca avocat definitiv. VEZI punctajele

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Institutul Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor (INPPA) a publicat rezultatele examenului de absolvire din acest an pentru avocaţii stagiari. Din județul Alba au participat șase candidați care au fost admiși în profesie ca avocat definitiv, în urma punctajelor obținute:

Cristea Bogdan-Eugen: 43 de puncte (din 50) – calificativ B (bine)
Todea Andra-Maria: 41 de puncte – calificativ B
Sofâlcă Oana-Theodora: 40 de puncte – calificativ B
Anghel Eliana 35 de puncte: – calificativ S (satisfăcător)
Costinaș Catrinel-Ralu: 35 de puncte – calificativ S
Lazea Radu-Marius: 31 de puncte – calificativ S

Examenul de absolvire pentru avocaţii stagiari a început la data de 14 noiembrie 2016. Examinarea candidaţilor s-a făcut în două etape. Prima etapă a constat în probe orale (colocvii) cu caracter preponderent practic şi aplicativ, la disciplinele: Organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, Drept civil, Drept procesual civil, Drept penal şi Drept procesual penal, Dreptul Uniunii Europene, Dreptul European al Drepturilor Omului şi Dreptul European al Muncii. Cea de-a doua etapă a constat într-o probă scrisă la disciplinele: Organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, Drept civil, Drept procesual civil, Drept penal şi Drept procesual penal.

Subiectele pentru proba scrisă au fost unice iar examenul s-a susţinut în cadrul I.N.P.P.A. şi al Centrelor teritoriale ale I.N.P.P.A. în data de 4 decembrie 2016.

Potrivit regulamentului de examen, calificativele probei scrise au fost acordate în funcţie de numărul de răspunsuri corecte. Astfel, candidaţii au trebuit să obţină cel puţin 31 de răspunsuri corecte pentru a fi admişi (adică cel puţin calificativul „satisfăcător”). Practic, calificativul obţinut la proba scrisă reprezintă calificativul final al examenului.

După ce rezultatele examenului vor fi validate de către INPPA, absolvenţii vor primi adeverinţe ce atestă promovarea acestuia. Apoi, în maximum un an de la validarea rezultatelor, absolvenţii vor primi certificatele ce atestă formarea profesională iniţială în profesia de avocat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea