Rămâi conectat

Economie

549,313 milioane de lei subvenţii pentru producătorii de carne

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Guvernul va aloca 680,023 milioane de lei pentru subvenţiile naţionale pentru crescătorii de bovine pe 2014, respectiv 275,651 milioane lei pentru plata subvenţiilor către crescătorii de ovine şi caprine. Potrivit proiectelor de HG publicate de Ministerul Agriculturii în 13 februarie 2015, crescătorii de bovine vor primi, în total, 130,710 milioane lei pentru schema decuplată de producție în sectorul lapte, respectiv 549,313 milioane lei pentru schema decuplată de producție în sectorul carne.

Citeşte şi: Pensia pentru limită de vârstă – Care sunt condiţiile pentru obţinerea ei

Cuantumul subvenţiei, atât pentru bovine, cât şi pentru ovine/caprine se calculează prin raportarea sumelor prevăzute la cantitățile de lapte livrate și/sau vândute direct eligibile, respectiv la efectivele de bovine, ovine şi caprine eligibile, menţionează MADR, fără a preciza efectivele de animale eligibile.
Toate sumele pentru plata ajutoarelor naționale tranzitorii (ANT) în sectorul zootehnic pe anul 2014 se asigură de la bugetul de stat prin bugetul aprobat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2015.

Procedura de acordare a ANT pe anul 2014 este reglementată de OMADR 573/2014 pentru aprobarea modului de implementare, a condiţiilor specifice, a criteriilor de eligibilitate, a termenilor de referinţă şi a modelului de cerere pentru acordarea ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic la speciile bovine şi ovine/caprine şi a ajutoarelor specifice pentru producătorii de lapte şi de carne de vită şi producătorii de lapte şi de carne de ovine/caprine din zonele defavorizate, în anul 2014, cu modificările și completările ulterioare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

România umilită de Bulgaria. Inflația la vecini a ajuns la 3% în timp ce țara noastră conduce topul exploziei în UE

Unirea Ziarul

Publicat

în

România umilită de Bulgaria. Inflația la vecini a ajuns la 3% în timp ce țara noastră conduce topul exploziei în UE Rata anuală a inflaţiei în Bulgaria a încetinit în martie la 3%, de la 3,3% în luna precedentă, ajungând la cel mai redus nivel din iulie 2021, arată datele publicate luni de Institutul Naţional […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea