Rămâi conectat

Politică Administrație

5,3 milioane de euro pentru industria românească, sectorul digital și cercetare – bani obținuți de europarlamentarul Victor Negrescu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Europarlamentarul Victor Negrescu a obținut, marți, o finanțare suplimentară de 5,3 milioane de euro pentru industria și cercetarea din România, precum și pentru sectorul digital din Europa. Aceste fonduri sunt asigurate prin intermediul a trei proiecte pilot și două acțiuni pregătitoare gândite și inițiate de eurodeputatul PSD și validate de Comisia pentru Bugete din Parlamentul European.

victor-negrescuDin cele 5,3 milioane de euro obținute de Victor Negrescu, 4 milioane vizează în mod direct și exclusiv industria şi cercetarea românească, în timp ce restul de 1,3 milioane de euro se referă la dezvoltarea sectorului IT. La acestea se mai adaugă proiectul său pilot în valoare de 1 milion de euro, aflat deja în curs de implementare și referitor la creșterea accesului la servicii de Sănătate în mediul rural.

În total, prin intermediul proiectelor pilot și acțiunilor pregătitoare, europarlamentarul român a reușit să obțină 6,3 milioane de euro în primul an de mandat. Acesta a explicat ce înseamnă concret și ce avantaje aduce fiecare inițiativă în parte.

„Sunt foarte mulțumit că am reușit să aduc bani pentru România apelând la acest mecanism al proiectelor pilot oferit de Parlamentul European! Astăzi, inițiativele mele s-au votat în cadrul Comisiei pentru Bugete, ceea ce înseamnă că, în scurt timp, aceste milioane de euro se vor traduce în avantaje concrete pentru români, dar și pentru sectorul IT din UE.

Majoritatea proiectelor pilot pe care le-am introdus vizează în mod direct România și se referă la: dezvoltarea fabricilor inteligente și retehnologizarea zonelor afectate de dezindustrializare; utilizarea noilor tehnologii și a instrumentelor digitale în educație; stimularea competențelor digitale pentru a produce noi profesii, noi metode de învățământ și noi locuri de muncă; îmbunătățirea educației privind plata taxelor online și combaterea evaziunii prin mediul digital; specializări inteligente la nivel regional, care să lege mai bine bursa joburilor competitive cu pregătirea forței de muncă”, a detaliat eurodeputatul PSD Victor Negrescu cele cinci inițiative ale sale aprobate de Parlamentul European.

„Doresc să-i mulțumesc doamnei comisar Corina Crețu pentru sprijinul pe care l-a acordat în aprobarea acestor proiecte pilot pentru România, comisarului Günther Oettinger pentru proiectele referitoare la IT, cât și tuturor celor implicați în procesul de evaluare a proiectelor”, a completat europarlamentarul Victor Negrescu.

Biroul de Presa PSD


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea