Rămâi conectat

Ştirea zilei

5 ani de închisoare pentru Potra Trifan, unul dintre inculpații învinuiți de moartea bătrânului din Găbud

Ziarul Unirea

Publicat

în

Potra Trifan, unul dintre cei patru bărbați din Luduș, trimiși în judecată pentru omor în cazul agresiunii comise asupra lui Alexandru Moldovan, de 74 de ani, din Găbud, a fost condamnat la 5 ani de închisoare, după ce și-a recunoscut fapta. Potrivit magistraților de la Tribunalul Alba din pedeapsă s-a dedus perioada în care acesta a stat în arest preventiv.

Ceilalți trei inculpați – Potra Strugurel, Potra Antonius și Potra Gabriel – rămân în arest și vor fi judecați în continuare.

Reamintim că cei 4 au fost identificați de polițiști în data de 22.01.2013, fiind acuzați de  comiterea infracțiunilor de omor deosebit de grav, tâlhărie şi violare de domiciliu comise asupra unui bărbat de 74 de ani din localitatea  Găbud, comuna Noșlac, judeţul Alba.

Din cercetări s-a stabilit faptul că, în noaptea de 06/07.01.2013, în jurul orelor 23.30 , cei  4 învinuiţi , după o prealabilă înţelegere, au plecat în localitatea Găbud cu intenţia de a sustrage bunuri.

Ajungând în sat au pătruns fără drept în curtea imobilului aparţinând victimei unde, cu ajutorul unui levier au forţat sistemele de închidere a uşilor şi au sustras mai multe produse alimentare din afumătoare, băuturi alcoolice din beci și un cazan din cupru dintr-o dependinţă, bunuri în valoare totală de aproximativ 1.000 de lei.

În acest timp, victima a ieșit afară şi i-a surprins pe autori în curtea locuinței, motiv pentru care a trecut la urmărirea acestora, spre grădina casei. Pentru a-și asigura scăparea, cei 4 autori i-au aplicat victimei mai multe lovituri cu un levier şi o bâtă provocându-i multiple leziuni traumatice grave.

La data de 07.01.2013, bărbatul a fost transportat la  Spitalul Municipal Aiud  iar în urmare complicațiilor apărute a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență Alba, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale iar la data de 11.01.2013 a decedat.

Cei 4 învinuiţi au transportat bunurile sustrase la locuinţa acestora din oraşul Luduş, judeţul Mureş, alimentele şi băutura le-au consumat iar cazanul din cupru l-au tăiat în bucăţi după care l-au valorificat unei persoane din Luduş contra sumei de 150 lei, care la rândul său l-a vândut unui centru de colectare a deşeurilor din municipiul Târgu Mureş, de unde a fost recuperat de poliţişti.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lucrări de reparații și întreținere la Cetatea Alba Carolina: Fântână cetății sau podul Unirii printre obiectivele proiectului de peste 4,5 milioane lansat în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de reparații și întreținere la Cetatea Alba Carolina: Fântână cetății sau podul Unirii printre obiectivele proiectului de peste 4,5 milioane lansat în SEAP Mai multe lucrări de reparații și întreținere urmează să fie făcute în cetatea Alba Carolina. Primăria Alba Iulia dorește să repare mai multe obiective printr-un contract-cadru de 4 ani. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea