Rămâi conectat

Sport

5 americance și o bulgăroaică, noile transferuri ale CSU Alba Iulia | Din sezonul umrător, intrarea la meciuri cu bilet sau abonament

Tudor Stan

Publicat

în

CSU Alba Iulia încearcă în această perioadă să își definitiveze lotul pentru sezonul competițional 2015-2016. Dacă în privința băncii tehnice nu a fost nicio surpriză, Miroslav Popov și George Lăncrănjan au fost reconfirmați în funcție, CSU Alba Iulia - Sepsi Sf Gheorghe101lotul echipei din Cetatea Marii Uniri a suferit schimbări majore.

Din lotul care a terminat campionatul pe locul al 4-lea în sezonul precedent, iubitorii de baschet din Alba, le mai pot vedea pe Alexandra Uiuiu, Marta Fodor, Andreea Beldian și Mihaela Gherman. Pe lângă cele 4 românce, oficialii echipei CSU Alba Iulia au perfectat deja 6 transferuri, 5 americance și o bulgăroaică. Acestea sunt: Vanessa Abel, Nici Gilday, Mariah King, Asia Logan și Adrienne Webb, respectiv Stefka Miteva, sportive aflate deja sub contract cu formația din Cetatea Marii Uniri. Conducerea clubului de baschet feminin se află în aceste momente în discuți iavansate cu încă două jucătoare din România, care sunt dorite sub comanda lui Mirosalv Popov.

  • Baschetbaliste tinere sub bagheta sîrbului Popov

CSU Alba Iulia a trasnferat 5 sportive din Statele Unite ale Americii și o baschetbaliststă din Bulgaria, iar cea mai în vârstă dintre acestea, cu doar 26 de ani, este americanca Vanessa Abel, semn că CSU Alba Iulia dorește să crească sportive tinere, care pot exploda la echipa condusă de Miroslav Popov. Reunirea lotului va avea loc la data de 1 septembrie. Iată câteva date despre noile achiziții ale clubului universitar:

  • Vanessa Abel – născută la data de 06.05.1989 în Pennsylvania, Statele Unite ale Americii joacă poziția 1, ca și conducător de joc și are o întălțime de 1,65 m. Este absolventă a Universității Duquesne din Pittsburgh și sosește la Alba Iulia după două sezoane petrecute în Europa, 2013/2014 în Germania la GiroLive Panthers Osnabruck și 2014/2015 în Suedia la 08 Stockholm, unde a evoluat ca titulară.
  • Nici Gilday – născută pe 18.12.1992 în San Jose, California, Statele Unite ale Americii, evoluează pe postul de fundaș, pozițiile 1-2 și măsoară 1,74 m. Absolventă a Universității Santa Clara în acest an, pentru care a și evoluat timp de 4 ani, sportiva se află la prima experiență peste Ocean.
  • Mariah King – născută la data de 15.11.1990 în Chicago, Illinois, Statele Unite ale Americii, evoluează pe postul de extremă de forță, poziția 4 și măsoară 1,88 m. Sportiva americană este absolventă a Universității Eastern Illinois și a petrecut ultimele două sezoane în Turcia, unde a evoluat ca titulară pentru 3 formații, în 2013/2014 la Harran Universitesi și Gure, respectiv în 2014/2015 la Urla Genclik.
  • Asia Logan – născută la data de 17.02.1992 în Baltimore, Maryland, Statele Unite ale Americii, evoluează pe postul de extremă, poziția 3 și măsoară 1,83 m. A absolvit Universitatea din Pittsburgh în anul 2014, unde a evoluat pentru Pittsburgh Panthers și a debutat în baschetul european sezonul precedent, în Grecia, la formația de primă ligă, AMS Anagenisi Neou Rysiou.
  • Adrienne Webb – născută pe 01.12.1990 în Madison, Alabama, Statele Unite ale Americii, evoluează pe postul de fundaș, poziția 2 și măsoară 1,75 m. Absolventă a Lousiana State University, sportiva în vârstă de 24 de ani și-a petrecut sezonul 2013/2014 în Suedia la Sodertalje BBK, iar din iarna lui 2014 a ajuns în România, pentru jumătate de sezon la CSBT Alexandria.
  • Stefka Miteva – s-a născut în 31.08.1989 în Blagoevgrad, Bulgaria și evoluează pe postul de pivot, având o înălțime de 1,91 m. Baschetbalista din Bulgaria sosește la Alba Iulia de la rivala din LNBF, CSBT Alexandria, unde a evoluat în sezonul trecut. În carieră, Miteva a mai jucat la echipe precum Rilski Sportist și Levski Sofia (Bulgaria), Joventud Mariana Soller (Spania) și Blue Cats Ieper (Belgia).
  • Intrarea la meciuri nu va mai fi liberă din sezonul următor!

Începând din sezonul următor, intrarea la meciurile echipei de baschet feminin din Alba Iulia nu va mai fi liberă la fel ca în anii trecuți. Conducerea clubului universitar a luat decizia de a introduce bilete pentru fiecare partidă, însă suporterii fideli își pot procura și abonamente. În următoarea perioadă vor fi comunicate și sumele care vor fi plătite pentru un bilet sau pentru un abonament, se arată într-un comincat emis de CSU Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal, duminică, la Daia Română: Elogii pentru organizatori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Duminică, la Daia Română, faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal Duminică 31 martie, la Daia Română, se va desfășura faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal. Ziua de fotbal juvenil de la Daia Română va începe la ora 11.30 cu semifinala Crăciunelu de Jos – Ciugud, urmată, la ora 12.10, de semifinala […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea