Rămâi conectat

Politică Administrație

3 martie – Ziua mondială privind protecția sănătății urechii și auzului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ziua mondială privind protecția sănătății urechii și auzului se marchează anual, la 3 martie, dată care a fost stabilită cu prilejul primei Conferințe internaționale privind prevenirea deprecierii auzului și restabilirea acestuia. Conferința a avut loc în 2007 la Beijing, în China.

auzMarcarea acestei zile are menirea de a sensibiliza și conștientiza oamenii din lumea întreagă cu privire la problemele legate de îngrijirea urechii și a auzului. Data de 3 martie — a treia zi din cea de-a treia lună a anului — a fost aleasă datorită formei numerelor 3.3, reprezentative pentru cele două urechi.

În fiecare an Ziua mondială privind protecția sănătății urechii și auzului abordează o temă și activități specifice, stabilite de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și partenerii săi. Spre exemplu, în 2014 tema a fost ”Îngrijirea urechii poate preveni pierderea auzului”, iar în 2013 — ”Un auz sănătos, o viață fericită — Îngrijirea sănătății auzului la persoanele în vârstă”.

Tema din 2016 este ”Pierderea auzului în copilărie: Acționează acum, iată cum!” și are ca scop atragerea atenției asupra faptului că majoritatea cauzelor care duc la pierderea auzului în copilărie poate fi prevenită prin măsuri de sănătate publică. Mai mult, este subliniat faptul că aceia care suferă de pierderea auzului pot beneficia din plin de identificarea timpurie a afecțiunii și de intervenții adecvate și realizate în timp util. (V.N.)

Sursa Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea