Rămâi conectat

Politică Administrație

26 ianuarie: Seminar regional de lansare a finanțărilor pentru modernizarea infrastructurii sociale destinate vârstnicilor, la Alba Iulia. Informații pentru potențialii beneficiari POR 2014-2020

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

seminar regionalJoi, 26 ianuarie 2017, Sala de Conferințe a Hotelului Parc din Alba Iulia va găzdui, începând cu ora 10:00, seminarul regional de lansare a finanțărilor pentru modernizarea infrastructurii sociale destinate vârstnicilor.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, în calitatea sa de Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 la nivelul Regiunii Centru, va informa potenţialii beneficiari ai apelului de proiecte destinat grupului vulnerabil persoane vârstnice, despre noile posibilități de investiții în domeniu.

Acest apel de proiecte din cadrul Priorității de Investiții 8.1, Obiectivul Specific 8.3 „Creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale-persoane vârstnice”, a fost lansat în data de 27.12.2016, depunerea de proiecte urmând să înceapă din data de 28.02.2017, ora 12:00. Acest apel de proiecte se va închide în 29.08.2017, ora 12,00. Cererile de finanțare se vor depune exclusiv prin aplicația electronică MySMIS, disponibilă la adresa web http://www.fonduri-ue.ro/mysmis.

Prin aceste proiecte se pot finanța centrele sociale fără componentă rezidenţială destinate persoanelor vârstnice (respectiv acele persoane care au peste 65 ani), dar și centrele de zi, unităţile de îngrijire la domiciliu și cantinele sociale. În acest sens, se finanțează atât reabilitarea/ modernizarea/ extinderea/ dotarea infrastructurii centrelor sociale fără componentă rezidenţială existente cât și a clădirilor în care se înfiinţează noi centre sociale fără componentă rezidenţială.

Prin această reuniune de lucru, ADR Centru va pregăti potenţialii beneficiari ai acestei Priorități de Investiții de la nivelul Regiunii Centru, în vederea accesării cu succes a fondurilor disponibile, în valoare de 3,7 milioane euro. În cadrul întâlnirii, ADR Centru va aduce la cunoștința publicului interesat condițiile specifice de eligibilitate și a aspectele concrete privind depunerea proiectelor și identitatea vizuală a acestora. Seminarul de informare cuprinde o prezentare generală a Programului Operațional Regional 2014-2020, o prezentare a Ghidului specific pentru Prioritatea de Investiții 8.1/8.3, o prezentare a aplicației MySMIS, precum și prezentarea Manualului de Identitate Vizuală Regio 2014-2020, referitoare la implementarea activităţilor de informare şi comunicare, pentru proiecte.

Informații de background privind Prioritatea de Investiții 8.1/8.3

Acest apel de proiecte este unul competitiv, cu depunere la termen. Perioada de depunere a proiectelor poate fi redusă în cazul în care bugetul apelului este consumat mai devreme. Solicitanții de finanțare pot fi: Unităţi administrativ-teritoriale, dar și alte entităţi de drept public; Entități de drept privat, respectiv asociaţii şi fundaţii, unităţi de cult/ structuri ale cultelor aparţinând cultelor religioase recunoscute în România; Parteneriate între oricare dintre entitățile menționate mai sus. Este important ca solicitantul de finanţare, sau unul dintre parteneri, să fie furnizor de servicii sociale acreditat în condiţiile legislaţiei naţionale aplicabile în vigoare şi să aibă o vechime de cel puţin un an de la înfiinţare, la data depunerii cererii de finanţare.

varstniciRata de cofinanțare pentru un proiect este de minim 2% din totalul valorii eligibile a proiectului. Valorile minime și maxime ale proiectelor diferă, în funcție de tipul investiției. Pentru unități de îngrijire la domiciliu,valoarea eligibilă trebuie să fie cuprinsă între 50.000 euro și 150.000 euro cu TVA. Pentru centre de zi, valoarea eligibilă trebuie să fie cuprinsă între 100 000 euro și 500 000 euro cu TVA. Pentru cantine sociale, valoarea eligibilă trebuie să fie cuprinsă între 100 000 euro și 500 000 euro cu TVA. Pentru centre de zi și unități de îngrijire la domiciliu în același proiect, valoarea eligibilă trebuie să fie cuprinsă între 100 000 euro și 700 000 euro cu TVA. Pentru cantină socială și unitate de îngrijire la domiciliu în același proiect, valoarea eligibilă trebuie să fie cuprinsă între 100 000 euro și 700 000 euro cu TVA.  Pentru centru de zi și cantină socială în același proiect, valoarea eligibilă trebuie să fie cuprinsă între 100 000 euro și 900 000 euro cu TVA.  Pentru centru de zi, cantină socială și unitate de îngrijire la domiciliu în același proiect, valoarea eligibilă va fi cuprinsă între 100 000 euro și 950 000 euro cu TVA.

Apelul POR 8/8.1/8.3/A/1 este complementar apelului ”Bunicii Comunității – Servicii sociale și socio-medicale pentru vârstnici”, lansat spre consultare în 9 decembrie 2016, în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, la Axa Prioritară 4/ Prioritatea de investiții 9.II/ Obiectiv specific 4.4. Solicitantul de finanţare prin POR 2014-2020 poate prezenta în cererea de finanțare, secțiunea Justificare, precum și printr-o fișă de proiect, intenția de a depune un proiect pe Programul Operațional Capital Uman, în vederea asigurării resursei umane ce va acorda serviciile sociale în infrastructura care răspunde obiectului proiectului.

Bugetul acestui apel de proiecte este alocat din POR 2014-2020, Prioritatea de Investiții 8.1 „Investiţiile în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreare, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de colectivitățile locale”, prin Obiectivul Specific 8.3 „Creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale-persoane vârstnice”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea