Rămâi conectat

Curier Județean

24-25 iunie: Muzică, pictură, gastronomie şi meşteşuguri populare la „Tabăra de vară” din Poiana cu Goruni din Vinerea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 250 tineri talentaţi- instrumentişti, pictori, meşteri populari şi gastronomi- se reunesc în perioada 24-25 iunie în Poiana cu Goruni din Vinerea, în cadrul Taberei de vară, eveniment organizat de Primăria, Consiliul Local şi Casă de Cultură Cugir.

În cele două zile, tinerii vor participa la diferite ateliere de lucru în cadrul cărora vor face schimb de experienţe şi se vor perfecţiona sub îndrumarea unor profesionişti. La atelierul de muzică sunt aşteptaţi peste 100 de instrumentişti, membrii a patru fanfare de copii din Sighişoara, Petreşti, Târnăveni şi Cugir.

Este de aşteptat ca muzica bună şi pasiunea să se încadreze perfect decorului natural pe care-l oferă poiana cu goruni, care, cu siguranţă va fi muză inclusiv pentru artiştii de la atelierul de pictură, unde copiii vor pătrunde în lumea culorilor şi a formelor cu ajutorul prof. Vulkan Gabriela. Măiestria şi dragostea pentru specificul nostru naţional vor fi cultivate de către Anca Herlea, Doina Gruian, Livia Comănescu şi Carmen Balea în cadrul atelierelor meşteşugăreşti, de cusături şi pielărie.

Gastronomia va sta la loc de cinste, căci cunoscutul bucătar vinerean Vasile Tomoiu le va destăinui tinerilor prezenţi la acest atelier o parte din tainele mâncărurilor sale gustoase. Şi pentru că zona aleasă pentru desfăşurarea evenimentului este una care te îndeamnă la drumeţii, din program nu vor lipsi activităţile de orientare turistică şi jocurile care vor fi susţinute de către Asociaţia de Ecologie şi Turism Nasapiste împreună cu Robert Paul Igna, concurent la emisiunea Supravieţuitorul.    

Trebuie spus că tinerii care vor participa la această Tabăra de vară sunt în majoritatea lor elevi ai instituţiilor şcolare din Cugir. Evenimentul se va încheia duminică cu o paradă a celor patru fanfare de copii, la care se vor alătură şi artiştii celebrei fanfare“Transilvania”. Parada se va desfăşura pe Bulevardul Alexandru Sahia din Cugir, cu oprire în Parcul Micro 7 unde participanţii îşi vor dovedi calităţile instrumentale.  

“Tabăra de vara” se încadrează în obiectivul general urmărit de administraţia locală, acela de a încuraja, stimula şi sprijini abilităţile şi activităţile cultural-artistice în localitatea Cugir. Inițial, evenimentul a fost gândit ca un festival de jazz, însă organizatorii au revenit aupra decizie cu scopul de crește gradul de accesibilitate și a asigura o participare mai largă la eveniment.

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea