Rămâi conectat

Curier Județean

21 de cazuri de consum fraudulos de gaze naturale identificate în Alba, de la începutul anului

Ziarul Unirea

Publicat

în

De la începutul acestui an, în județul Alba Compania Delgaz Grid (fosta E.ON Distribuţie România) a depistat 21 de cazuri de consum fraudulos de gaze naturale. La nivel național, în aceeași perioadă au fost identificate aproximativ 900 suspiciuni de consumuri frauduloase, prejudiciul total estimat fiind de aproximativ 2,5 milioane de lei. Din totalul cazurilor, 442 reprezintă consum fraudulos de gaze naturale (identificate în 20 de judeţe din Transilvania, Moldova şi Banat), iar 454 sunt sustrageri de energie electrică (în regiunea Moldovei).

Combaterea intervenţiilor neautorizate la aparatele de măsură, atât la instalaţiile de gaze naturale, cât şi la cele de energie electrică, precum şi a improvizaţiilor efectuate în scopul consumului neautorizat de energie reprezintă o preocupare constantă a Delgaz Grid. Aceste intervenţii aduc prejudicii importante şi, totodată, pot genera incidente deosebit de grave, cu însemnate pagube materiale şi/sau victime umane.

De aceea, prin intermediul echipelor specializate, sunt efectuate permanent verificări în teren, rolul acestora fiind de a depista sustragerile de gaze naturale şi/sau energie electrică din reţelele de distribuţie. Verificările în teren au la bază programe informatice şi instrumente moderne pentru a identifica eventualele consumuri frauduloase la consumatori, prin ocolirea mijloacelor de măsură sau prin intervenţii asupra acestora.

Prin modificarea unor componente din instalaţiile de gaze naturale şi/sau energie electrică, ori prin realizarea de improvizaţii, atât persoanele care fac astfel de intervenţii, cât şi cei din jur, sunt expuşi pericolelor de incendii, explozii, electrocutări. Totodată, consumatorii sunt afectaţi direct prin întreruperea alimentării cu gaze naturale şi/sau energie electrică.

Delgaz Grid subliniază faptul că aceste intervenţii asupra echipamentelor de măsură a consumului de gaz şi/sau energie electrică, în scopul înregistrării unui consum mai mic decât cel real, reprezintă furt calificat, infracţiune prevăzută şi sancţionată ca atare de Codul Penal. Tocmai de compania colaborează cu instituţiile abilitate ale statului pentru identificarea acestor situaţii. Acest lucru nu este numai în beneficiul companiei, fiind în egală măsură, şi în interesul consumatorilor oneşti, care pot fi afectaţi, direct sau indirect, de asemenea situaţii.

Compania recomandă consumatorilor să nu accepte “ofertele” venite din partea anumitor persoane şi să nu permită accesul acestora la instalaţiile de gaze naturale şi/sau energie electrică, în vederea efectuării unor modificări de orice natură, menite a împiedica înregistrarea cantităţilor reale de gaze naturale şi/sau energie electrică consumate.

Nu în ultimul rând, Delgaz Grid face apel la cetăţeni pentru a sesiza organele de cercetare penală și/sau compania dacă au cunoştinţă de existenţa unor intervenţii neautorizate la instalaţiile de gaz şi/sau electricitate, intervenţii ce pot duce la importante pagube materiale şi/sau pierderi de vieţi omeneşti.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea