Rămâi conectat

Ştirea zilei

20 de persoane, internate la Spitalul din Alba Iulia cu fracturi, entorse și luxații. Accidente rutiere și căzături pe stradă din cauza poleiului

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La secția de ortopedie a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia au fost internați, de vineri până duminică, 20 de pacienți, cu fracturi, entorse sau luxații, după ce au suferit accidente, inclusiv rutiere, din cauza poleiului.

spital-modernZeci de persoane s-au prezentat la spital, în județul Alba, în ultimele 36 de ore, cu fracturi și traumatisme după ce au căzut pe stradă, alunecând din cauza gheții sau poleiului.

Potrivit unui comunicat de presă postat, luni, pe site-ul Spitalului din Alba Iulia, numărul persoanelor care au suferit fracturi și luxații a crescut în ultimele zile, de când a început să se depună zăpada, iar șeful secției de Ortopedie, medicul Iuliu Kadar susține pacienții sunt de toate vârstele.

”Cei în etate, prezintă, în cele mai multe cazuri, fractură de antebraț, sau fractură de col femural. Sunt însă și multe cazuri de fracturi la copii. La aceștia cele mai frecvente fracturi sunt cele de cot, antebraț și gleznă.  Am avut și foarte multe victime ale unor accidente rutiere, cauzate de polei. Acestea sunt de obicei cazuri complexe. Vineri a fost internat un bărbat, de 41 de ani din Alba Iulia, cu multiple fracturi suferite în urma unui accident rutier. Acesta prezenta fractură de umăr, gleznă și cot”, a declarat medicul Iuliu Kadar, potrivit sursei citate.

Medicii din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia atrag atenția persoanelor vârstnice că este recomandat să petreacă cât mai puțin timp în ger și să urmeze cu strictețe tratamentul prescris de medic, dacă suferă de afecțiuni cronice.

De asemenea, ei recomandă supravegherea copiilor de către părinți dacă cei mici ies la joacă în zăpadă.

Meteorologii au anunțat cod portocaliu de vreme geroasă, luni și marți în județul Alba, mai ales în cursul nopților și dimineților, când minimele vor ajunge la – 29 de grade Celsius.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror? Tribunalul Alba a remis procurorilor un dosar penal deschis pe numele unei femei din Sebeș, care a fost trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. Femeia era samsar de mașini și este acuzată că a produs un prejudiciu la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea