Rămâi conectat

Curier Județean

19-21 august: Festivalul Internațional de Film Etnografic (FIFE) Zlatna 2016. Proiecții, concerte, paradă, spectacol folcloric și pool party. PROGRAMUL evenimentului

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

fife zlatnaA patra ediţie a Festivalului Internaţional de Film Etnografic (FIFE) Zlatna, din judeţul Alba, se va desfăşura în perioada 19-21 august 2016.  Festivalul va fi deschis, ca în fiecare an, de o paradă a portului popular la care vor participa locuitorii orașului și ai satelor apropiate, dar și câteva delegații din alte zone ale țării.

Pe lângă vizionarea filmelor din concurs sau a celor dinafara competiției, vor avea loc evenimente artistice, culturale și sportive – lansări de carte, cros, spectacole de muzică și dansuri populare și concerte, urmate de pool party cu DJ.

Primăria oraşului Zlatna a anunțat încheierea perioadei de înscriere în concurs a filmelor participante la cea de-a IV-a ediţie. În competiţie au fost înscrise un număr de 25 filme, peliculele fiind realizate în România, Croaţia, Moldova, Mexic şi Portugalia.

Cele mai valoroase vor primi premii pentru regie, imagine, coloană sonoră si montaj, la categoriile film românesc si film străin, iar trofeul festivalului va fi câştigat de cel mai bun film etnografic. Ierarhia va fi stabilită de un prestigios juriu, format din maestrul Dorel Vişan, preşedinte, Grigore Gonţa, actor, regizor, Cristi Toporan, regizor artistic Digi24 Tv, Dan Draghicescu, producător, regizor şi Ciprian Anghel Ştefan, director Complexul Naţional Muzeal Astra Sibiu.

La acţiunile ce se vor desfăşura pe perioada celor trei zile de festival, oraşul Zlatna va fi onorat de prezenţa unor invitaţi speciali, printre care amintim pe regizoarea Elisabeta Bostan, actriţa Eugenia Maci, jurnalişti, cineaşti. Prezentatorul festivalului va fi, pentru a treia oară, reputatul om de televiziune Octavian Ursulescu.

Pe lîngă competiţia filmelor, oraşul Zlatna va găzdui şi în acest an, în deschiderea festivalului, o paradă a portului popular la care vor participa locuitorii oraşului şi ai satelor apropiate, dar şi delegaţii din alte zone ale ţării. Vor avea loc numeroase evenimente culturale, sportive şi distractive: lansări de carte – sâmbătă la ora 11:00, crosul ROGVAIV – duminică la ora 10:00, spectacole interactive pentru copii Hocus Pocus Preparatus – sâmbătă la ora 18:00, iar în cadrul festivităţii de gală, duminică, începând cu ora – 18:00, pe lângă premierea filmelor câştigătoare, SC Alba Aluminiu SRL, unul dintre partenerii acestei ediţii a festivalului, va acorda premiul „Dr. Ing. Ion Dragnea” celor mai talentaţi şi merituoşi copii ai Zlatnei, precum şi premiile câştigătorilor crosului ROGVAIV.

În serile de vineri şi duminică, pe scena festivalului vor urca îndrăgiţi solişti de muzică populară şi ansambluri de dans  (Ionuț Bledea, Diana Carlig, Eugen Mihăilă, Ciprian Silași, Alexandra Cret, Cătălin Hașa, Robert Târnăveanu, Sebastian Stan și soliști locali). Ziua de sâmbătă este dedicată tineretului, care va avea ocazia să participe la un concert de muzică uşoară (Millenium C, Adrian Naidin&Ionut Micu și Alexandra Ungureanu&Crush) ce se va încheia cu o discotecă în aer liber în incinta ştrandului din localitate. – Pool party cu DJ Alex.

PROGRAMUL FIFE Zlatna 2016:

Vineri, 19 august:

  • ora 1200 – conferinţa de presă (sala de conferinţe a Palatului Administrativ Zlatna)
  • ora 1800 – parada portului popular (aleea pietonală)
  • ora 1900 – spectacol folcloric (Zlatna Sport Center – stadion)
  • ora 2200 – proiecţii filme înscrise în competiţie (Zlatna Sport Center – stadion)

Sâmbătă, 20 august:

  • ora 1100 – lansări de carte: – sala de conferinţe a Palatului Administrativ Zlatna – Grigore Gonţa şi Titus Vîjeu
  • ora 1800 – proiecţii filme, spectacol interactiv pentru copii: teatru, antren şi magie – Hocus Pocus Preparatus (Zlatna Sport Center – stadion)
  • ora 1900 – spectacol de muzică uşoară, (Zlatna Sport Center – stadion)
  • ora 2200 – proiecţii filme (Zlatna Sport Center – stadion), şi discotecă în aer liber – Pool Party (Zlatna Sport Center – ştrand)

Duminică, 21 august:

  • ora 1000 – cros ROGVAIV (aleea pietonală)
  • ora 1900 – FESTIVITATE DE GALĂ

–  Premierea filmelor câştigătoare

– Premierea elevilor eminenţi, a celor mai talentaţi copii şi a câştigătorilor crosului ROGVAIV de către S.C. Alba Aluminiu S.R.L. – premiul „Dr. Ing. Ion Dragnea”

  • ora 2000 – spectacol folcloric (Zlatna Sport Center – stadion)
  • ora 2200 – proiecţii filme câştigătoare (Zlatna Sport Center – stadion)

”Vă aşteptăm la FIFE Zlatna, o manifestare a multiculturalităţii şi a respectului pentru tradiţiile româneşti şi de pretutindeni!”, transmit organizatorii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea