Rămâi conectat

Curier Județean

18-20 august 2017 – “Festivalul Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare-Cugir”, ediția a VI-a. Spectacol folcloric, paradă a portului popular, jocuri sportive tradiţionale, spectacol pirotehnic inedit şi foc de tabără în Poiana cu Goruni din Vinerea

Ziarul Unirea

Publicat

în

18-20 august 2017 – “Festivalul Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare-Cugir”, ediția a VI-a. Spectacol folcloric, paradă a portului popular, jocuri sportive tradiţionale, spectacol pirotehnic inedit şi foc de tabără în Poina cu Goruni din Vinerea

În mai puțin de o lună de zile, în perioada 18-20 august, iubitorii folclorului, a tradițiilor populare, a vechilor meșteșuguri și a jocurilor sportive tradiționale sunt așteptați în Poina cu Goruni din Vinerea la ediția a VI-a a “Festivalul Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare-Cugir” . Primăria şi Casa de Cultură au stabilit deja programul manifestării, Consiliul Local urmând ca în ședința de joi, 27 iulie să aprobe un proiect de hotărâre cu privire la modul și comisia de organizare a evenimentului.

Și de data aceasta, partea de vest a localității Vinerea, în poiana străjuită de stejari seculari va pulsa spiritul național, căci organizatorii au încercat să surprindă individualitatea noastră ca popor, prin punerea în valoare a folclorului și tradițiilor populare. Evenimentul va fi dozat cu un spectacol folcloric, ansambluri şi interpreţi de valoare, o paradă a portului popular, jocuri sportive tradiţionale, un inedit spectacol pirotehnic și tradiţionalul foc de tabără.

În cele trei zile, vor da glas trăirilor naţionale interpreţi îndrăgiţi precum: Lele Crăciunescu, Mihai Petreuș, Ovidiu Homorodean, Robert Târnăveanu. Pe scena din mijlocul poienii vor urca ansambluri cunoscute dintre care amintim: Ansamblul folcloric BALADA – Bistrița,  Ansamblul folcloric ”Cununa Apusenilor” – Gilău – Cluj,   Grupul vocal-folcloric  ”Suflet de Român”, Ansamblul folcloric din Vaideeni – Vâlcea, Ansamblul folcloric din Cristian – Sibiu, Ansamblul de călușeri din Romos – Hunedoara. Zona județului nostru va fi reprezentată de către:  Ansamblul folcloric Fluierasii din Șugag, Ansamblul de dansuri al comunei Daia Română, Ansamblul folcloric din Săliștea și, binețeles, Ansamblul gazdă, “Câmpul Pâinii” din Vinerea. Organizatorii lucrează încă la program, astfel că lista invitaților va fi completată cu alți artiștii și ansambluri din țară.

Ca de fiecare dată, în ultima zi a festivalului, ansamblurile vor participa la o paradă a portului popular. Pentru buna desfășurare a acesteia în data de 20 august, între orele 11.00-13.00 traficul auto este stopat pe străzile: Culturii, Principală (intersecția cu str. Culturii, până la intersecția cu str. Eroilor) și Eroilor. Circulația este deviată pe străzile Vadului, Morilor și Privighetorii, fiind amplasate marcaje rutiere corespunzătoare.

Pe durata festivalului, prin decizia Consiliului Local, “se interzice aprinderea focurilor pe sol în afara perimetrului delimitat, iar în interiorul lui se permite aprinderea doar în locurile special amenajate, verificate și marcate corespunzător”, mai exact in vetrele de foc pregătite de organizatori.                 

Trebuie spus că  “Festivalul Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare-Cugir” este organizat din dorința de  a păstra vie flacăra tradiţiilor, de a promova turistic această zonă bogată atât din punct de vedere natural cât şi cultural, istoric şi etnofolcloric .

PRIMĂRIA ORAŞULUI CUGIR

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea