Rămâi conectat

Curier Județean

15 persoane trimise în judecată în dosarul tăierilor ilegale de pădure de la Vințu de Jos. Prejudiciu de aproximativ 20. 000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

audiati01Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a 15 inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori de pe raza comunei Vințu de Jos.

În rechizitoriul întocmit în cauză s-a reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada 2008-2013, inculpaţii au tăiat fără drept un număr de 217 arbori de diferite esențe, cu un volum total de aproximativ 80 mc, din pădurile aparţinând mai multor persoane vătămate, situate pe raza comunei Vințu de Jos din judeţul Alba. În urma activităţilor infracţionale ale inculpaţilor a rezultat un prejudiciu total prin tăiere de circa 11.000 lei fără TVA și un prejudiciu total produs prin furt de circa 6.000 lei. Inculpaţii nu au antecedente penale.

Totodată, procurorul a dispus disjungerea cauzei, formarea unui nou dosar penal și trimiterea acestuia la organele de cercetare penală în vederea continuării cercetărilor cu privire la 10 suspecți acuzaţi de săvârşirea în mod similar a unor infracţiuni de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori.

Activităţile de urmărire penală au fost efectuate de către organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia – Biroul de Investigaţii Criminale, sub conducerea şi supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Reamintim că în noiembrie 2015 au fost săltați de polițiști mai mulți tăietori de pădure din Alba, care între 2008 și 2013 ar fi cauzat un prejudiciu de 600.000 lei.

Vedeti si FOTO, VIDEO: Tăietori de pădure din Alba, săltați de polițiști. Între 2008 și 2013 au cauzat un prejudiciu de 600.000 lei


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital

Bogdan Ilea

Publicat

în

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital Polițiștii din Sântimbru au reținut un bărbat de 30 de ani din Ighiu, pe raza localității Coșlariu, după o bătaie. Acesta i-ar fi provocat leziuni la cap unui bărbat de 38 de ani din Teiuș. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea