Rămâi conectat

Ştirea zilei

15 persoane din Vințu de Jos, judecate pentru tăieri ilegale și furt de arbori

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un număr de 15 persoane fizice din comuna Vințu de Jos sunt judecate la Alba Iulia pentru tăiere de arbori fără drept și furt de arbori. Este cel mai mare dosar pentru acest tip de infracțiune judecat în ultimii ani în județul Alba, din punct de vedere a numărului inculpaților.

Luni, 12 iunie 2017, Judecătoria Alba Iulia a constatat legalitatea sesizării intanței, a administrării probelor și actelor de urmărire penală și a dispus începerea procesului. Decizia poate fi contestată la instanța superioară în grad, Tribunalul Alba. Inculpații trimiși în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia sunt: Albu Gheorghe, Cioran Nicoale, Cioran Ion, Albu Dănil, Beju Nicolae, Ciușca Costin, Mica Adrian, Avrămuț Savu, Filipaș Nicolae, Nuțiu Iosif, Popa Nicolae, Mitea Andrei Nicolae, Albu Alin Nicolae, Mircea Ioan Adrian și Alba Ilie Gheorghe. Șase dintre inculpați sunt judecați pentru ambele infracțiuni, în timp ce restul de nouă sunt acuzați doar de tăiere de arbori fără drept.

Faptele au fost descoperite în anul 2015. Polițiști din IPJ Alba au derulat atunci mai multe percheziții la domiciliile persoanelor vizate de anchetă. ”În perioada 2008-2013, inculpaţii au tăiat fără drept un număr de 217 arbori de diferite esențe, cu un volum total de aproximativ 80 mc, din pădurile aparţinând mai multor persoane vătămate, situate pe raza comunei Vințu de Jos din judeţul Alba. În urma activităţilor infracţionale ale inculpaţilor a rezultat un prejudiciu total prin tăiere de circa 11.000 lei fără TVA și un prejudiciu total produs prin furt de circa 6.000 lei”, se afirmă în rechizitoriul procurorilor.

Pe parcursul anchetei s-au desfășurat expertize tehnice judiciare în teren, în zonele unde s-au desfășurat activitățile de exploatarea ilegală a pădurii. Părți civile în dosar sunt opt persoane fizice, Primăria Vințu de Jos, Composesoratul Valea Goblii și Administrația Județeană a Finanțelor Publice Alba. Infracțiunile de care sunt acuzați inculpații sunt pedepsite cu închisoare de la 1 an la 5 ani sau cu amendă. Până la pronunțarea unei sentințe definitive în dosar, aceștia beneficiază de principiul prezumției de nevinovăție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea