Rămâi conectat

Curier Județean

13-16 iulie| Festivalul-tabără ”Întregalde Folk” 2016, la Ivăniș: Concurs cu premii, concerte și aniversarea a 98 de ani de la Unirea cu Basarabia

Ziarul Unirea

Publicat

în

intregalde folkCea de-a IV-a ediție a Festivalului Întregalde Folk va celebra, anul acesta, prin muzica folk, împlinirea a 98 de ani de la Marea Unire, salutând Basarabia. Festivalul va avea loc între 13 și 16 iulie 2016, în satul Ivăniș, comuna Întregalde, județul Alba.

Noutatea acestei ediții constă în faptul că, pe lângă bannerul care salută Basarabia, fiecare artist va dedica un cântec Basarabiei. Organizatorul festivalului, Stelian Maria, speră ca salutul festivalului să contribuie la repararea unui grav act istoric care a fărâmițat România.

”Ediția de anul acesta este dedicată Basarabiei, românilor smulși din țara lor cu tot cu petecul lor de pământ, români deportați în mare parte, și, de multe ori uciși și îngropați în gropi comune. Rănile istoriei și mai ales rănile din sufletele oamenilor nu pot fi vindecate prin nepăsare și indiferență. ci prin căldura inimilor și a brațelor noastre deschise” –   (Stelian Maria).

Întregalde Folk încurajează arta și turismul rural în regiunea Întregalde, zona în care natura e atât de frumoasă, încât uităm să respirăm. „Tabara folk Ivăniș a reușit în doar trei ediții să reașeze un mic sat, Ivanis, în mare parte părăsit, pe harta României și a Europei. Sperăm să redăm zonei oamenii pe care îi merită, iar oamenilor dragostea pentru natură.” (Stelian Maria).

Mâncarea la cazan, plăcintele și pâinile coapte la foc de lemn, drumețiile,  ciupercile, fructele de pădure și plantele medicinale, jocurile pentru copii și focurile de tabără vor fi prezente la Întregalde Folk, ca în fiecare an. Nu vor lipsi concertele de folk, nici concursul de interpretare pentru începători și avansați.

Ivănișul are imnul său, “Cu lupii laolaltă”, interpretat de Adi Beznă.

Invadatorii scenei Ivănișului: Cristi Corcioveanu, Daniel FăT, Felicia Pop, Nicu Zotta,  Cătălin Stepa, Raluca Cismaru, Adi Mitescu, Daniel Oprița, Puiu Bretoiu, Oana Dragomir, Stelian Maria, Adi Beznă,  Cătălin Ungureanu, Trupa de Serviciu – Daniel Julean, Nelu Pitic, Dan Miron – bass, Andrei Pitic – chitară, Miki Csordas – tobe, New Levites (Dan și Manu Picu), Emeric Imre, Grupul Barock, adica Dan Oancea, voce…Cristi Luca, chitară, voce, Deny Crăiniceanu, chitară, Viorel Pascu, bass, voce, Daniel Croitoru, tobe, voce,  Manea Mihai ”cROCo”, O surpriza ne-o poate face Magda Puskaș, dacă suntem cuminți !

Concursul de interpretare va fi împărțit în două secțiuni: Începători și Avansați. Participanții vor fi selectați în urma unei preselecții organizate pe 13 iulie, la ora 17:00. La concurs pot participa artişti folk care cântă individual sau în trupă, indiferent de vârstă. Copiii se pot prezenta cu compoziții care nu le apartin, iar avansații vor prezenta două cântece pe muzică proprie. Înscrierile se fac numai la fața locului, în ziua de 13 iulie, cel mai tarziu la ora 17.00.

Premiile, cu o valoare totală de peste 6.300 lei, poartă numele artiștilor regretați din lumea folkului, a unor poeți care au inspirat folkul sau numele unor cunoscute atracții naturale ale zonei Întregalde. Acestea constau în:

Categoria Avansați
•   Premiul I “Întregalde Folk” – 1000 lei
•   Premiile ”Alexandru Zărnescu”, ”Tatiana Stepa”, ”Florian Pittiș” și ”Valeriu Sterian” – 400 lei fiecare
• Premiile ”Anda Călugăreanu”, ”Gil Ioniță”, ”Nicu Vladimir” și „Emilian Onciu” – 200 lei fiecare

Categoria Începători (copii)
•  Premiul I ”Întregalde Folk” – o chitară semiacustică în valoare aproximativă de 1000 lei
•  Premiile ”Cristian Pațurcă, Adrian Păunescu, Mihai Eminescu”  – 300 lei /premiu
–  Premiile ”Ivăniș, Huda lui Papară, Poiana Narciselor, Găldioara, Cel mai tânăr concurent” – 200 lei fiecare

Pensiunea Cetatea Caraiman, din Bușteni, va oferi cazare gratuită timp de două nopți pentru fiecare copil care va trece de preselecție și pentru părinții acestuia.
Juriul : Vali Fagarași, Enache Silvana și Cătălin Ungureanu.

DETALII ORGANIZATORICE (LOCALIZARE, CAZARE, ALIMENTE):
Localizare: Festivalul se va desfăşura în satul Ivăniş, comuna Întregalde, judeţul Alba.  Este o zonă retrasă de munte, Telekom este singura telefonie care are semnal în zonă. Participanții sunt încurajați să aibă la ei haine groase, de seară, pelerină de ploaie, lanternă și bocanci. Drumul este asfaltat până la 7 km de locatia festivalului.
Coordonatele GPS sunt:
Latitudine, longitudine:
46.2268997, 23.3810379
N46° 13.614′, E023° 22.8623′
Cazarea se poate face la cort, contra unei contributii după aprecierea fiecăruia, contribuție care va fi donată premiilor. De asemenea, în apropiere se află tabăra Roica, cu 60 de locuri de cazare și sală de mese. Detalii și rezervări pentru tabăra Roica, aici.
În Poiana Galdei la pensiunea Floare de Colț aici
Pensiunea Ecologică din Cetea aici
Pe la localnici.

Alimente: organizatorii vor pregăti mâncare la fața locului (supă de pui asiatică, ghiveci suedez, clătite, frigărui, sandvișuri calde și reci, mici, cafea), însă participanții sunt invitați să își aducă și propriile alimente. La câțiva kilometri de locația festivalului există două magazine cu alimente, țigări și băuturi.

Organizatori: Stelian Maria în colaborare cu Asociaţia pentru Promovarea Serviciilor de Turism şi Agrement. Sponsori: Emil Marian (SUA), Viorel Marinache (Londra), Alexandra Onita, pensiunea Floare de Colț din Poiana Galdei,  Pensiunea Cetatea Caraiman din Bușteni, Stelian Maria, DoF Studio -Alba Iulia.

Intrarea:  liberă.
Detalii la: Stelian Maria, e-mail: [email protected], www.facebook.com/FestivalIntregaldeFolk, www.intregaldefolk.apsta.ro. (C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate Comercianții din Aiud au fost controlați de polițiștii care au dat amenzi de 41.000 de lei și au constatat mai multe nereguli. Citește și: 72 de șoferi testați pentru droguri sau alcool la volan în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea