Rămâi conectat

Ştirea zilei

12 candidați, înscriși pe listele PSD pentru parlamentare. Cel puțin două surprize de proporții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Până în prezent, pe listele PSD pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie s-au înscris 12 candidați, 6 la Camera Deputaților și alți 6 la Senat.

Banner PSD01În prima categorie se regăsesc, în ordine alfabetică: Horațiu Clepan (Alba Iulia), Emil Crişan (Abrud), Ioan Dîrzu (Alba Iulia), Marcela Dărămuș (Alba Iulia), Liviu Octavian Rusu (Aiud) și Cornel Suciu (Alba Iulia).

La Senat, lista cuprinde, în ordine alfabetică: Daniel Breaz (Alba Iulia), Gheorghe Beleiu (Alba Iulia), Vera Cristescu (Câmpeni), Dănuț Hălălai (Teiuș), Cornel Murg (Cugir) și Călin Potor (Alba Iulia).

Încă se mai pot face înscrieri pe listele PSD la alegerile parlamentare, termenul limită fiind finalul lunii octombrie, iar apoi decizia finală aparține Comitetului Executiv Național.

La Camera Deputaților, primul loc pe listă va fi ocupat, mai mult ca sigur, de actualul deputat Dîrzu, iar pe locul 2 sunt doi posibili candidați – Marcela Dărămuș, liderul Femeilor Social-Democrate din Alba, care are sprijinul fostului ministru al Muncii, Rovana Plumb, și Cornel Suciu, un reputat economist, director adjunct la AJFP Alba.

La Senat, o surpriză este prezența tânărului rector al Universității ”1 Decembrie 1918”, Daniel Breaz, doctor în matematică, cel mai titrat candidat înscris până acum pe listele partidelor din Alba; Daniel Breaz este vicepreședinte al Consiliului Național al Rectorilor și are un CV impresionant.

Un alt candidat, avocat Gheorghe Beleiu, este nepotul cunoscutului profesor Beleiu, supranumit ”Dumnezeu al dreptului civil” și are experiență managerială de peste 10 ani în domeniul privat.

O surpriză este și prezența Verei Cristescu, reprezentantă a zonei Apusenilor. Un candidat cu șanse este și Dănuț Hălălai, comisar șef al Gărzii de Mediu Alba, cunoscut în zona Teiuș-Stremț-Râmeț. Cornel Murg este fost prefect de Alba, care a obținut scoruri foarte bune ca lider al organizației locale, alături de colegii săi din Cugir.

Deputatul Călin Potor se află acum pe lista Senatului și rămâne de văzut care va fi decizia Comitetului Executiv, dacă va ocupa un loc eligibil sau nu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea