Rămâi conectat

Curier Județean

12 aprilie: Concert ”Pianul călător”, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. Horia Mihail invită publicul la vals

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia va găzdui miercuri, 12 aprilie, un eveniment dedicat celor care iubesc muzica de calitate. Este vorba despre concertul ”Pianul călător”, în cadrul căruia, în acest an,  artistul Horia Mihail invită publicul la vals. Evenimentul se va desfășura cu începere de la ora 19.00.

Valsul. Cu această irezistibilă propunere muzicală, Horia Mihail porneşte din nou la drum însoţit de un pian de concert, pus la dispozitie de Radio România. Turneul Pianul Călător, editia a VII-a, va avea loc în perioada 5 aprilie-4 mai 2017, în 15 localităţi din ţară, printre care și Alba Iulia.

De cele mai multe ori, atunci când spunem vals ne gândim la dansul care la început a scandalizat lumea, ca apoi să o cucereasca definitiv prin frumuseţea şi nobleţea sa. Dar de această dată, ca spectatori, suntem invitaţi să ascultăm adevărate bijuterii muzicale ale unor compozitori precum: Schubert, Brahms, Dvorak, Chopin, Ravel, Debussy.

Ideea „Pianului călător” a început în 2011 și s-a concretizat în ore și ore de recitaluri mai mult decât ofertante. Trebuie doar sa uitaţi că în afara sălii de concert şi în tumultul secolului XXI pragmatismul domneste fără drept de apel şi, indiferent de vârsta pe care o aveţi, să vă lăsaţi inundaţi de culorile romantismului, care se pare că vor supravieţui atâta timp cât nu vom ajunge sa vedem lumea în alb si negru.

De şapte ani încerc să spun lumii poveşti muzicale. Au fost ani în care am acordat atenţie unor mari compozitori, ani în care curentele muzicale au fost puse în valoare. Anul acesta, sper să fie bine primită această invitaţie la vals, pentru că voi prezenta piese extreme de interesante, rafinate, ce dau substanţă şi valoare istorică acestui gen, care este poate mai mult asociat cu serile dansante.

Şi pentru mine aceste turnee se transformă în poveşti. De la an la an, întâlnirile cu publicul din ce în ce mai numeros mă fac să am şi mai multă energie şi dorinţă de a continua. Urmează alte mii de kilometri la volan, recitaluri aproape în fiecare seară, dar abia aştept această nouă călătorie a mea şi a pianului, şi sper că şi publicul va fi încântat de aceste seri în ritm de vals”, declară Horia Mihail.

Este deja binecunoscută povestea acestui turneu desfăşurat cu scopul de a aduce bucurie melomanilor, dar având şi obiectivul generos de a dărui unui oraş un pian de concert cu drept de folosinţă pentru următorii ani. În urma celui de-al şaptelea turneu, Pianul Călător va rămâne la Caracal, oraş care a găzduit în frumoasa sa sală de teatru mai multe spectacole ale turneelor organizate de Radio România, publicul umplând-o de fiecare dată şi răsplătind artiştii cu multe aplauze, ceea ce arată apetenţa sa pentru muzica de calitate. Din momentul în care Pianul Călător va fi încredinţat comunităţii spre folosinţă pe o durată determinată, alte evenimente muzicale de marcă vor fi posibile în oraş.

La Tulcea, Roman, Deva si Alba Iulia pianistul se va reîntâlni si cu celelalte piane călătoare, ramase acolo în anii 2013, 2014, 2015 şi 2016. Traseul turneului va putea fi urmarit pe www.pianulcalator.ro sau pe frecvenţele posturilor publice de radio.

Pianul Călător este un proiect Radio România organizat de Centrul Cultural Media Radio România şi Asociaţia Culturală Accendo.

ITINERAR:
5 Aprilie – Chisinau – Muzeul de Arta
6 Aprilie – Iasi – Aula BCU
7 Aprilie – Piatra Neamt – Liceul de Arta
8 Aprilie – Roman – Casa de Cultura
11 Aprilie – Deva – Sala Pro Arte
12 Aprilie – Alba Iulia – Casa de cultura
13 Aprilie – Sfântu Gheorghe – Centrul de Cultura Arcus
19 Aprilie – Bucuresti – Sala Radio
21 Aprilie – Tulcea – Teatrul Dramatic
24 Aprilie – Târgoviste – Muzeul National de Istorie
26 Aprilie – Slatina – Centrul Cultural Eugen Ionescu
27 Aprilie – Caracal – Teatrul National
28 Aprilie – Pitesti – Centrul Multifunctional
3 Mai-Brasov-Sala Patria
4 Mai-Bistrita-Sinagoga.

(A.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbat, căzut cu bicicleta, aflat în stop cardio-respirator, în localitatea Boz. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bărbat, căzut cu bicicleta, aflat în stop cardio-respirator, în localitatea Boz. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea echipajului medical la locul producerii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea