Rămâi conectat

Politică Administrație

113 persoane private de libertate din Penitenciarul Aiud au votat la alegerile parlamentare  

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un număr de 113 persoane private de libertate din Penitenciarul Aiud au votat, duminică, iar 27 au refuzat să-și exercite dreptul electoral, în vreme ce 666 de deținuți, aflați în custodie, nu îndeplinesc cumulativ condițiile pentru exercitarea acestui drept.

Reprezentanți ai Penitenciarului Aiud au declarat că în duminica alegerilor, pentru Senat și Camera Deputaților, au votat 113 de deținuți, deși inițial 126 au anunțat că vor să-și exercite acest drept și doar 14 au refuzat, dând o declarație scrisă în acest sens.

Persoanelor cu drept de vot li s-a pus la dispoziţie urna mobilă de la secţia de votare nr. 52 la care a fost arondat penitenciarul, iar cabinele de vot au fost amplasate într-un spaţiu din incinta unităţii.

Reprezentanții Penitenciarului Aiud au trimis, vineri, un comunicat de presă, în care precizau că s-au luat măsurile necesare pentru asigurarea caracterului secret și liber exprimat al votului, precizând că deținuții pot vota dacă au vârsta de 18 ani, sunt cetățeni români, au acte de identitate valabile, nu li s-a interzis acest drept prin hotărârea judecătorească definitivă de condamnare, solicită în scris preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare prin intermediul administraţiei locului de deţinere că doreşte să îşi exprime dreptul de vot și au domiciliul stabil în raza teritorială a secţiei de votare unde se află locul de deţinere.

În Penitenciarul Aiud se află 806 persoane private de liberate, iar 140 întrunesc cumulativ aceste condiții.

În judeţul Alba, pentru alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, au fost delimitate 440 de secţii de votare, iar la urne sunt aşteptate peste 315.600 de persoane. Majoritatea secţiilor de votare au fost organizate în unităţi de învăţământ, însă unii oameni votează în locuri mai puţin obişnuite, precum o casă parohială, o piaţă agroalimentară, bazin olimpic sau stadion de fotbal.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea