Rămâi conectat

Politică Administrație

10 proiecte pentru finanțări nerambursabile depuse de Primăria Municipiului Sebeș în cele 6 luni de mandat ale primarului Dorin Nistor

Ziarul Unirea

Publicat

în

În cele 6 luni care au trecut de la preluarea mandatului de către primarul Dorin Nistor, Primăria Municipiului Sebeș a elaborat și a depus, prin intermediul compartimentului de specialitate din cadrul instituției, coordonat de consilierului expert Emil Benga, un număr de 10 proiecte, în vederea obținerii de finanțări nerambursabile. La acestea se adaugă încă 2 cereri de finanțare, care sunt în curs de elaborare și care vor fi depuse la începutul anului 2017.

dorin-nistor-tricolorÎn vederea accesării de fonduri structurale de la Uniunea Europeană, au fost depuse 4 proiecte cu bugete care însumează 8.277.495,12 lei. Obiectivele acestor proiecte vizează: sprijinirea unităților școlare pentru reducerea și prevenirea abandonului școlar, promovarea accesului egal la învățământul preșcolar, primar și secundar, îmbunătățirea competențelor personalului didactic; combaterea sărăciei și a excluziunii sociale de la nivelul comunităților marginalizate din Sebeș; creşterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol și deschiderea de noi mici afaceri în municipiul Sebeș, cu ajutor nerambursabil din fonduri europene de maxim 40.000 euro/afacere.

În domeniul infrastructurii, au fost depuse cereri pentru modernizarea și extinderea școlii din Răhău, pentru construirea unei creșe și a unei grădinițe în cartierul Valea Frumoasei, pentru construirea sistemului de canalizare din Răhău, pentru asfaltarea a două străzi din Petrești, pentru construirea Bibliotecii Municipale – proiecte care totalizează mai mult de 14 milioane de lei.

În perioada următoare, este așteptată deschiderea apelurilor de proiecte în cadrul Programului Operațional Regional, iar Municipiul Sebeș va înainta noi cereri de finanțare.

”Atragerea fondurilor nerambursabile este o ţintă pe care Sebeșul o urmăreşte, cu toată atenția. Suntem mereu conectați la tot ce este nou în domeniu și accesăm toate oportunitățile. Aceste fonduri care vor fi atrase vor contribui la dezvoltarea orașului nostru, la binele comun al locuitorilor. Pentru echipa noastră rămâne un obiectiv major, având în vedere nevoile de investiții în sfera infrastructurii, utilităților, serviciilor, care se pot concretiza într-un timp mai scurt, dându-ne posibilitatea să dezvoltăm mai multe proiecte și extinzând finanțarea dincolo de bugetul local. Este un mandat pe care mi l-au încredințat sebeșenii și merită să facem toate eforturile pentru a-l transpune în realitate”, declară Dorin Nistor, primarul Municipiului Sebeș.

Compartimentul Relaţii Publice şi Comunicare, Primăria Municipiului Sebeş


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea