Rămâi conectat

Actualitate

1 septembrie – „Split VAT”, cont separat pentru TVA pentru reducerea evaziunii pe acest tip de taxare

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Split VAT” este un cont separat pentru TVA, cu ajutorul căruia statul român urmărește reducerea evaziunii pe acest tip de taxare şi pe care companiile care activează în România vor trebui să îl creeze de la 1 septembrie, a declarat, vineri, într-o conferință de specialitate, Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Noul ministru al IMM-urilor spune că măsura, inclusă în programul de guvernare aprobat joi de Parlament, vizează reducerea evaziunii fiscale, în condițiile în care statul colectează TVA în proporție de 73-74%.

„Un alt element foarte important care va intra în vigoare de la data de 1 septembrie este un cont dedicat TVA. Pentru cei care sunteți plătitori de TVA, statul român dorește să reducă evaziunea pe TVA și, în acest moment, în ultimii ani de zile, colectarea de TVA este undeva la 73-74%. Asta înseamnă că pierdem anual undeva între 16 și 20 de miliarde de lei ca și impact. Dorința este ca, de la 1 septembrie acest an, să se creeze un cont separat de TVA care se va numi Split VAT. Veți avea un cont de unde veți lucra cu TVA-ul atunci când achiziționați sau când faceți plăți, dar din acel cont nu veți putea să retrageți banii. Aceștia vor fi blocați pentru transferul de TVA către furnizor sau către stat”, a explicat Laufer, potrivit Digi24.

Potrivit acestuia, un astfel de mecanism ar fi aplicat și în alte țări, urmând să fie introdus și în Marea Britanie.

Modificările la mecanismul de colectare a TVA, split payment, au fost introduse în programul de guvernare al Cabinetului Tudose, cu termen de aplicare 1 septembrie.

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea