Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

1 Decembrie în siguranță, la Alba Iulia. Peste 180 de polițiști în acțiune, pentru a asigura siguranța publică la manifestările de Ziua Națională. Sfaturi pentru cetățeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

parada militara alba iulia26 Peste 180 de poliţişti vor participa la misiunea de menţinere a siguranţei publice cu ocazia manifestărilor  prilejuite de aniversarea celor 97 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia.

”Poliţiştii din Alba vor fi la datorie, pentru ca Ziua Naţională a României să fie sărbătorită fără evenimente negative”, transmit reprezentanții IPJ Alba. 

Cu ocazia manifestărilor publice dedicate sărbătoririi ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI – 1 DECEMBRIE şi a celor 97 de ani de la Marea Unire, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a luat măsuri pentru intensificarea acţiunilor, suplimentarea efectivelor de siguranţă publică şi prezenţa echipajelor de poliţie rutieră în locurile în care urmează să se desfăşoare manifestări publice şi în special în municipiul Alba Iulia.

În acest sens, marţi 1 Decembrie a.c., pe lângă dispozitivul curent, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va acţiona cu 188 de poliţişti din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale şi alte formaţiuni, care vor folosi 40 de mijloace auto, în dispozitive mixte de ordine şi siguranţă publică.

Pe căile de acces din zona de desfăşurare a manifestărilor, pe principalele drumuri naţionale, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, va fi asigurată prezenţa activă a poliţiştilor rutieri, pentru fluidizarea traficului rutier şi pietonal si pentru restricţionarea ori devierea circulaţiei dacă situaţia o va impune;

Aparatele radar din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba vor fi folosite pentru combaterea excesului de viteză şi prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive.

Efectivele de ordine publică şi cele de investigaţii criminale vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea infracționalității stradale iar poliţiştii Serviciului Transporturi vor intensifica acţiunile de patrulare în staţiile de cale ferată şi pe trenurile de călători, în scopul prevenirii şi combaterii infracţiunilor contra patrimoniului şi a celor comise cu violenţă;

Totodată, în Alba Iulia, Inspectoratul de Poliţiei Judeţean Alba, va participa, alături de celelalte forţe ale Ministerului Afacerilor Interne, la parada militară, cu 20 de poliţişti şi 6 autospeciale din dotarea formaţiunilor de poliţiei rutieră, ordine publică, acţiuni speciale şi criminalistic.

În vedere asigurării unui climat de siguranţă corespunzător pe perioada în care este sărbătorită Ziua Naţională a României, inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin efectivele de care dispune, este pregătit să răspundă prompt la orice sesizare sau reclamaţie a cetăţenilor.

Pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute, polițiștii recomandă cetăţenilor să urmeze câteva  sfaturi:

  • Evitaţi consumul excesiv de alcool şi stările conflictuale!
  • Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!
  • Parcaţi autoturismele doar în locurile special amenajate!
  • Pietonilor le recomandăm să se angajeze în traversare doar pe trecerile de pietoni şi după o temeinică asigurare.
  • Respectaţi restricţiile de circulaţie stabilite de către organizatori şi recomandările poliţiştilor rutieri;
  • Fiţi atenţi la genţi, poşete şi buzunare;
  • În caz de nevoie, apelaţi numărul 112 – Apel Unic de Urgenţă

(A.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată Un agresor deosebit de periculos, care a violat o femeie în camra unui hotel din Alba Iulia, a fost trimis din nou în judecată. Incidentul a avut loc în noaptea de 29 spre 30 ianuarie 2024. Bărbatul a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea